To Top

Farkaslaki versenyző a Nemzeti Vágtán

Budapesten, a Hősök terén  rendezik az idei Nemzeti Vágtát. A rendezvényen ott lesz a farkaslaki Tamás Csaba is Villám lovával.

A vírushelyzet miatt a megszokottaktól eltérően, szűk körben és online közvetítésen keresztül sorsolták ki a Nemzeti Vágta idei döntőjének előfutam-sorrendjét. A versenyt hétvégén a budapesti Hősök terén rendezik meg zárt kapus formában. A 13. Nemzeti Vágtán hat székelyföldi lovas is versenyez. Az eseményt a Duna TV közvetíti.
A szervezők számára egy pillanatig sem volt kérdés az, hogy megrendezik az eseményt, amely az egyik legjelentősebb lovas kulturális rendezvény, amely időközben Közép-Európa legnagyobb lovas versenysorozatává vált. „Egyszerre kell őriznünk a Vágta értékeit és figyelnünk a biztonságra, ezért döntöttünk úgy, hogy idén közönség nélkül rendezzük meg a versenyt. Azok, akik szeretik a rendezvényt, nem maradnak le semmiről, mert a közmédiával hónapok óta azon dolgozunk, hogy megfelelő minőségben tudjuk bemutatni az emberek számára a programokat. Reméljük, a Vágta hangulatát a készülékeken keresztül is át tudjuk majd adni” – mondta Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke. A Duna TV október 11-én, szombaton hazai idő szerint 16 órától közvetíti az eseményt.


A kishuszárvágtán idén 18 település lovasa verseng, továbbá lesz méneshajtás is a szilvásváradi lipicai ménessel, valamint magasugrató- és kocsitolóverseny, illetve történelmi csatajelenetek is. A nemzetközi futam sem marad el, amelyet Magyarországon élő külföldi lovasok részvételével rendeznek meg. A mezőnyben Mexikó és India képviselője is versenyez.
Az esemény az idei évben Andrássy Gyula előtt tiszteleg, aki arisztokratasága ellenére a polgári forradalom hőse, tevékeny harcosa volt. Deák Ferenc kompromisszumos politikájának a megvalósítójaként, a kiegyezés miniszterelnökeként és a dualista Osztrák–Magyar Monarchiát az európai nagyhatalmak körébe vezető államférfiként értékeli a történettudomány.

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web        Flag Counter

PRIMĂRIA COMUNEI DITRĂU

© All Rights Reserved

Sign in to your account