To Top

Farkaslaki fotós világsikere

A YouPic egy elismert fotós közösségi oldal, amelynek világszerte számos felhasználója van. Ez az oldal választotta nemrégiben borítóképévé a farkaslaki Jakab Emil fotóját. A fotó még 2013-ban készült egy szociális tematikájú képsorozat részeként, a firtosváraljai roma közösségben. 

A mint azt a szerzőtől megtudtuk, csak nemrégiben regisztrált a YouPic oldalra, és osztotta meg néhány fotóját, amelyre rögtön rátaláltak és választották borítóképükké. Bár a fotó csak 24 órát volt látható borítókép státuszában, ez az idő mégis elég volt arra, hogy sok emberhez eljusson és szerzőjének elismerő szavak, valamint gratulációk százait hozza. Az említett fotó még 2013-ban készült a Farkaslaka községhez tartozó Firtosváralján, amikor is egy szociális tematikájú képsorozatot készített az ott élő kisebbségi közösségről – tudtuk meg a fotóstól. Jakab Emil elmondta, fotózási szenvedélye már nagyon régre nyúlik vissza, hiszen mindig szerette megragadni a különleges, illetve értékes pillanatokat. 
– Kezdetben a festővásznon örökítettem meg a pillanatokat, majd az alkotás örömét a fotózásban leltem meg. Huszonéves koromban még filmes géppel dolgoztam, mára professzionális eszközökkel hódolok a szenvedélyemnek. Amióta komolyabban belevetettem magam a fotózásba, annak érdekében, hogy szakmailag fejlődjek, folyamatosan tanulok, képzem magam, fotós tanfolyamra jártam, workshopokon veszek részt, de nem elhanyagolandó az internet, mely végtelen lehetőséget kínál, amivel élek is – mutatott rá a folyamatos tanulás fontosságára. Meglátása szerint, ma a fotózás mindenki számára elérhető, hiszen ott van a zsebünkben az eszköz, de ahhoz, hogy fotós legyen valaki, nagyon sok munka, odaadás, áldozat, idő, pénz, és nem utolsósorban, tehetség szükséges. Jakab Emil ugyanakkor azt is elmondta, hogy hozzá legközelebb a természetfotózás áll, de a portréfotózást is nagyon szereti, hiszen meglátása szerint minden arc mögött egy élet van. 
– Érzelmes embernek tartom magam, akit megérintenek az emberi problémák, mindennapi gondok. Nagy hatással bírnak a szociális témájú fotók, mivel sok üzenetet hordoznak. Gyakran mondom, hogy a fotózásra nagyon igaz a mondás ,,Jókor, jó helyen lenni!”, mert az adott pillanat megismételhetetlen – fejtette ki Jakab Emil. Hozzáfűzte: amikor 2012-ben elindította a Farkaslaka Képekben Facebook-oldalt, még nem sejtette, hogy az mekkora népszerűségnek fog örvendeni. Jelenleg több mint 6500 ember követi, akik állandó elismeréssel méltatják munkáját. 

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web        Flag Counter

PRIMĂRIA COMUNEI DITRĂU

© All Rights Reserved

Sign in to your account